Jeg laver børnebøger!

The Lonely Snowflake er titlen på den første bog jeg har lavet sammen med Patrick S. Stemp.

Sammen er Patrick og jeg draget ud på eventyr; Vi vil lave børnebøger i høj kvalitet.

The Lonely Snowflake af Patrick S. Stemp & Anita Soelver

Tidligere håbede jeg på at blive udgivet på tradtionel vis, men jo mere jeg har lært, desto mindre har jeg lyst til at gå den vej. I hvert fald lige nu. Lige nu vil jeg kontrollere min egen skæbne, kontrollere mine egne produkter. Jeg har ikke lyst til at opgive alle mine rettigheder. Jeg vil kontrollere hvert eneste aspekt af dette eventyr, uanset om det er alene eller sammen med en anden.

At selvudgive bøger er hårdt arbejde. Der er ikke nogen magisk knap at trykke på. Ingen vil tage sig af alle de små detaljer, formattere dine bøger, sikre sig at fonten kan læses i e-bogen eller at paperback udgaven ser helt perfekt ud. Ingen vil udgive den for dig, reklamere for dig eller få bogen ind i fysiske butikker eller biblioteker (faktisk er det ret vanskeligt at få en selvudgivet bog ind i fysiske butikker og biblioteker, men det er en historie til en anden dag).

Men jeg er ikke skræmt af alle disse fakta. Jeg er superglad for at have kontrollen.
Hvis jeg fejler er det mind skyld. Ikke et forlag, ikke en kunde. Kun mig. Jeg kan skabe mit eget held, og jeg er ikke nødt til at være afhænging af andres indsats.

Så hvordan endte jeg her, hvor jeg har udgivet min første bog sammen med Patrick?

Både Patrick og jeg har hængt ud på nettet hvor folk taler om at selvudgive bøger. Vi har begge haft planer om hvordan vi ville udgive vores egne bøger og læst alt hvad vi kunne finde om emnet, før vi rent faktisk ville tage springet selv. Og der er så mange iværksættere der deler deres erfaringer online hver eneste uge. Det er fantastisk.

Jeg mødte Patrick under Fiction Unboxed Kickstarter kampagnen i maj 2014. Patrick skilte sig hurtigt ud fra den store mængde af backere derinde, sammen med en lille håndfuld andre mennesker. Vi talte i kommentarfelterne rundt omkring på nettet, på Google+, så en smule på email. Jeg lavede avataren til TBR podcast, som Patrick er vært på sammen med to andre (også fra Fiction Unboxed kampagnen). Jeg har set hver eneste episode der er lavet indtil videre (du skulle tage at tjekke dem ud, hvis du kan lide at læse bøger). Patrick og jeg fortsatte med at snakke, og på et tidspunkt foreslog Patrick at vi skulle lave et projekt sammen engang, men vi havde begge travlt, og tiden gik.

I januar skrev Patrick til mig igen. Denne gang var det mere end snik-snak og for at høre hvordan det gik i al almindelighed. Det var en lang email, fyldt til randen med idéer til historier og bøger, projekter vi kunne lave, ting vi kunne gøre. Jeg blev superbegejstret over at læse den lange mail. Han tilbød at jeg kunne tage alle idéerne og løbe med dem, gøre hvad jeg havde lyst til, eller vi kunne skabe noget fantastisk sammen. Og siden jeg havde planlagt en masse, og gjort meget lidt, ville det være ret idiotisk at gøre andet end at indgå et partnerskab og få ting til at ske for alvor. At stoppe med planlægningen, og i stedet starte med at GØRE noget.

Vi brainstormede en masser idéer på meget kort tid, alt lige fra domænenavn over historie idéer til forretningsaspektet i at skulle arbejde sammen.

I Februar havde vi den første version af vores website oppe at køre: Frogburps.com var en realitet.

Frogburps.com

Udfra devicen “Perfect is the enemy of done”, besluttede vi at gå videre med websitet som det var, og ellers arbejde på det løbende. Og det har vi gjort. Siden er ikke ændret i det store og hele, men vi justerer hele tiden småting, tilføjer nye ting hver uge, og prøver os frem.

Vi taler uafbrudt om det vi laver, det vi planlægger at lave og hvor vi er på vej hen. Vi kommunikerer i Slack, hvilket er meget bedre end email. Det er let at søge i samtaler, finde ting vi har talt om, links vi har delt tidligere etc. Og vi taler meget. Utroligt meget. Mere end 5.000 beskeder er det blevet til siden januar. Fem tusinde beskeder! Forestil dig hvordan det ville være at håndtere via email. Pfft!

Men vi gør mere end at tale. Vi skaber bøger!

Vi startede på den første bog i januar, og ved udgangen af marts udgav vi “The Lonely Snowflake“. Det var ret nervepirrende at gøre, men også helt fantastisk. Vi lod bogen indgå i Amazon’s KDP Select program, fordi den så kunne hænge ud der imens vi fandt ud af alle de ting der skulle til for at udgive på flere platforme, lave en paperback version osv.

Men fordi vi er totalt fantastiske, så nåede vi at udgive en bog mere inden Snowflake var færdig med sin 90 dages eksklusiv periode hos Amazon. Og den bog er tilgængelig på adskillige platforme og i en paperback udgave. Jeg lavede videoer under processen, lavede malebogssider etc. Utroligt hvor meget du kan få lavet, når du beslutter dig for rent faktisk at gøre det, fremfor bare at tale om det.

I sidste uge blev Snowflake sendt ud i den store verden på en masse andre platforme.
Nedenfor finder du links til den engelske udgave. På et tidspunkt kommer der en dansk udgave, men det skal du nok høre om. Du kan tilmelde dig mit nyhedsbrev, hvis du vil følge med i hvad jeg laver.

Du kan købe The Lonely Snowflake her:
Amazon
CreateSpace
Kobo
Inktera
Scribd

Nysgerrig? Vil du vide mere?
Tilmeld dig til Frogburps nyhedsbrev lige her – og få vores anden bog gratis. (nyhedsbrevet er på engelsk).