Jeg tænker tit på forskellige mennesker, når jeg når et vist stadie i en tegning.

Som lige nu, hvor jeg er ved at blokke farver ud på en ret simpel tegning. Jeg er ved at lægge bundfarven på tænderne, og har så resten af en åben mund, som jeg ikke lige kan beslutte mig for, hvad jeg vil gøre med. Skal man kunne se tænderne forneden også, skal man se tunge? Det er i toony stil, so anything goes.

Og så tænker jeg på Jesper Ejsing.

Jesper sagde under et kursus: “Tag stilling til alle de elementer du vil have med i din tegning, allerede på skitsestadiet. Jo tidligere du tager stilling, jo nemmere går resten af tegningen, fordi du allerede har taget de beslutninger.”

Og det er noget jeg må sande gang på gang. Jo mere gennemførte og detaljerede mine skitser er, desto lettere går resten af processen. For jeg har tænkt over det én gang. Jeg behøver ikke gøre det igen.

Ligesådan, når jeg sidder og nørkler og fedter med mine små streger. Så tænker jeg på Lars Hummelshøj, der engang udtalte i forumet på TB: “Vil du slå en streg, så slå den dog”.Det var i forbindelse med at være bange for at ødelægge det man allerede havde lavet, og sidde og fedte forsigtigt rundt. Skal man lave en lang streg, så lav den dog.

Der går ikke en dag, hvor jeg ikke tænker på de her to ting, for det dukker op helt automatisk, når jeg sidder og tegner. Jeg bliver da også bedre og bedre til at huske på det, hvilket øger hastigheden i den sidste ende.

Men det er svært at lære en gammel hund nye tricks. Det tager i hvert fald uanet meget længere tid, end da man var yngre, at komme ind i nye rutiner og vaner.I’m often thinking about different people, when I reach a certain level in a drawing.

As right now, where I’m making the basic colouring on a rather simple drawing. I can’t really decide to do with the mouth, and it makes me think of  Jesper Ejsing.

He once said – during a class:

“Decide what you want in your drawing, and draw it on the initial sketch. The earlier you decide where you want to go, and what you want to do, the easier the rest of the process will be, because you’ve already made that decision”.

And I just have to realize the truth in those words, time after time. The more I thought about everything while sketching, the less hazzle I’ll have later on, when coloring and so on. I’ve already thought about everything. I don’t have to do it again. And one thing is for sure; It isn’t going to be any easier by delaying the decision. Make it early, and be a happy illustrator.

Likewise, I often think of  Lars Hummelshøj, who once said on TB:

If you want to make a stroke, then make it.

It’s rather short and maybe it doesn’t make any sence to you, but when you’re drawing on paper (or painting for that matter), you can get quite worried, that you’ll destroy what’s already good, and thereby never make it to the end.

Lars pointed out, that if you’ve already done it, then you sure as hell can do it again. And he’s right.

It’s tough to teach an old dog new tricks – but I’m  trying on a daily basis 🙂