Siden mit første Wacomkøb i december 2002, har jeg aldrig set tilbage.

Intous2 A4Jeg har elsket min Intuos2 A4 inderligt, fra første pennestrøg, og stået ganske uforstående overfor de kunstnere, der aldrig rigtig swingede med deres indkøbte baby.

I de mere end 5 år der er nu er gået siden da, har jeg kastet mange blikke på Wacoms flagskib, Cintiq, og har ikke helt kunnet gennemskue fordelene ved den fremfor Intous’en, udover at den naturligvis er overordentlig lækker at se på, men prisforskellen indikerer ligesom, at der er mere i det end det.

Ingen har kunnet forklare mig forskellen, før Sergio Ordonez – en fantastisk spansk kunstner – lavede et review efter sit indkøb for nylig.

Cintiq

Han demonstrerede præcis hvad øje-hånd coordinationen betød i praksis. En forskel der kan betyde meget, når man tegner mange timer hver dag. For jo færre gange du er nødt til at trykke ctrl+z, jo mere effektiv er du. Og desto mere kan du få udrettet på kortere tid. Det er yderst værdifuldt.

Jeg har dog stadig mine betænkeligheder.

Jeg er ikke særlig begejstret for, at jeg stadig er klæbet til min computer, eftersom den har alle programmerne, samt mit keyboard. Hvorfor har Wacom ikke lavet en Laptiq™? En laptop der har fokus på digitizerdelen, fremfor at det er en bonus (og dermed ikke er særligt fedt lavet, eller fungerer særligt fedt). En Wacom med styresystem, og mulighed for at installere Photoshop og Painter, med et batteri der holder mere end 2 timer, og ellers kan udskiftes med et friskt batteri i et snuptag. Kort og godt; En selvstændig Wacom, som jeg kan tage med mig til stranden, hvis jeg skulle have lyst til det (not likely, but you get the idea).

Sergio har så netop informeret mig om, at det allerede er lavet.

Og ikke nok med det, – det er en Mac med en Wacom i.
Hvor meget mere lækkert kan det blive?

Modbook fra Axiotron

Og den er billig.
Den ser freaking fantastisk ud. Jeg er helt solgt 😀

Men kan det passe, at den så fungerer lige så godt som en almindelig Wacom?

Since I bought my first Wacom in december 2002, I’ve never looked back.

Intous2 A4

I’ve loved my Intous2 A4 from the first penstroke, and never understood those artists, who didn’t come to terms with their new purchased baby.

5 years has gone by since then, and I’ve glanced more than once on Wacoms premium tablet, Cintiq, and has not been able to see the advantage compared to my beloved Intous, besides the nerdiness fact and gorgeous looks. But the price indicates, that there has to be more to it than that.

Noone has ever been able to explain the differences, until  Sergio Ordonez – an amazing spanish artist – made a review after his purchase of the cintiq recently.

He demonstrated exactly what eye-hand coordination means in practice. A difference that can mean a lot, when you’re spending most of your day drawing. Because the fewer ctrl+z, the more efficient you are. And the more you can get done in lesser time. Which is highly valuable.

Cintiq I still have my concerns though.

I’m not that thrilled by the thought, that I’m still attached to my computer. It has all the programmes, and my keyboard – and is litteraly attatched by a cord.

Why haven’t Wacom made a Laptiq™? A laptop with focus on the digitizerpart, rathter than it being a bonus (which often means that it isn’t made all that nice, and doesn’t work very well). A Wacom with it’s own OS  and possibility to install Photoshop, Painter etc, with a nice battery that can keep going for more than a couple of hours, or be replaced fast with a fresh battery. To put it shortly: An independent Wacom, which I can take with med to the beach if I wanteed to (not likely, but you get the idea).

Sergio has just informed med, that it’s already out there.

And that’s not all – it’s a Mac with a Wacom build in.
How much nicer could it be?

Modbook fra Axiotron

And it’s cheap.
It looks freakin’ fantastic. I’m all in.

But can it really be true, that it works as well as a regular Wacom or Intous?