Jeg har arbejdet freelance i halvandet år nu. Det tog mig næsten et år, at finde en arbejdsmoral der var brugbar – altså, at kunne holde mig selv til ilden. At det så matchede med, at jeg skiftede døgnrytme, vil jeg undlade at spekulere alt for meget over. Tidligere sad jeg oppe hele natten og arbejdede, men mange gange måtte det laves om dagen efter, fordi det simpelthen ikke blev godt nok.

Nu går jeg i seng sammen med hønsene (og Paradise Hotel – jeg er vel en sucker for realitytv og fesne serier). Og arbejder om dagen. Det kører bare meget bedre.

Nu mangler jeg så bare at lære det med at holde ferie sammen med de andre, selvom min arbejdsplads er 5 meter væk. Tidligere var det ikke noget problem, men i år har jeg tegnet hver eneste dag, og så er det svært at holde ferie. Weekenderne har jeg lært at holde fri, men såsom påskeferien vi lige har passeret, synes jeg er lidt svær at forholde mig til. For jeg har det som om jeg pjækker fra arbejde 😉

Men, men.. når så jeg laver andet end at tegne.. såsom at rode med kode, sætte brochurer op eller andet grafisk arbejde, så mister jeg trit med min gode tegnerutine, og det tager længere tid at tegne, flere ting der må laves om fordi det ikke er godt nok første gang osv.

Og der er jeg lige nu. Æv.
Men nu vil jeg sparke wacom’en i gang, og tegne så sveden sprøjter 🙂

Imens skæver jeg til mac’en, der stadig overfører film til DVD (nu hvor jeg fik købt nogle flere DVD-skiver). Glæder mig stadig til at komme til at redigere. Hvornår det end bliver =)

I’ve been working freelance for a year and a half now. It took me almost a year, to find a work ethic thas was useful to me, in terms of keeping myself focused on the tasks at hand. That it matched the time, when I changed my sleepinghabits, and started to work in daytime, instead of the long nights, I’ll try not to give too much thought. Earlier I tended to stay up all night working, but had to redo a lot the day after, because the result just wasn’t good enough. That doesn’t happen anymore.

Now I go to bed early, get up early, and work while everyone else is away from home.

Now I just need to learn to take a vacation with the others, even though my desk is only 4 meters away. Earlier that really wasn’t a problem, but this year I’ve been drawing every single day, and find it hard to let it go. I take the weekends off, but I feel bad towards the work I feel should be done, when I’m taking an extra day of during holidays. It doesn’t feel right.

But, when I sometimes to other stuff, than illustration, such as coding, designing brochures and other graphic work, I loose my good routine drawing-wise, and it takes longer time, to get things done.

And that’s where I am right now.
But now I’ll kick the wacom in motion, and draw like an insane person 😀